Je droomwoning gevonden

De verhuur van Yours verloopt volledig online. Van inschrijven tot ondertekenen, allemaal vanuit je eigen luie stoel. Wat kun je verwachten tijdens het inschrijfproces? Hieronder lees je de stappen die nodig zijn van inschrijving tot sleuteloverdracht.

Online inschrijven
Persoonlijk dossier
Matchen & toewijzen

1. Start inschrijving
De inschrijvingen zijn gestart! Middels de knop “inschrijven” kom je op de pagina waar je een keuze kunt maken voor welk objecttype je in wilt schrijven. Indien je interesse hebt in meerdere objecttypes, vul je het inschrijfformulier in voor de verschillende objecttypes. Zodra de inschrijving is opgeslagen, ontvang je van ons een mail met daarin de vervolgstappen + een mail om een wachtwoord aan te maken voor je digitale klantdossier.

2. De eerste digitale loting
Bovenaan de pagina vind je een button met “direct inschrijven”. Hiermee kun je de online inschrijving starten. Je wordt naar een beveiligde omgeving doorverwezen waar je je gegevens kunt invullen en je documenten kunt uploaden. Welke documenten we van je vragen, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De regels & tips voor het uploaden van de documenten vind je op deze pagina.

3. Indien geen match
Wanneer je niet als eerste uit de digitale loting bent gekomen, ontvang je daarover een e-mail. Op deze pagina vind je de huidige status van de verhuur en loting(en). Pas wanneer alle huurovereenkomsten getekend zijn, ontvang je een e-mail dat alle woningen verhuurd zijn. Het kan namelijk gebeuren dat woningen die voorlopig toegewezen zijn, weer beschikbaar komen. In dat geval wordt er een nieuwe loting gehouden. Daarin wordt iedereen die tot dat moment is ingeschreven meegenomen. Het kan dus gebeuren dat je alsnog een voorlopige toewijzing ontvangt.

4. Match
Indien je als eerste uit de loting bent gekomen ontvang je per mail bericht dat je een voorlopige toewijzing hebt ontvangen. Je kunt de voorlopige toewijzing accepteren in je dossier. De woning is dan niet meer beschikbaar voor andere kandidaten. Jij gaat dan verder in het verhuurproces voor die woning. Meer informatie hierover ontvang je in een van de e-mails die volgt na inschrijving.

5. Documenten akkoord
De documenten worden nog eenmalig gecheckt door de vastgoedmanager. Is alles inderdaad compleet? Er wordt dan een BKR credit check en eventueel een PEP en/of sanctietoets van het BKR uitgevoerd. Indien alles inderdaad akkoord is, wordt de woning definitief aan je toegewezen en ontvang je de huurovereenkomst. Nadat jij de huurovereenkomst digital hebt ondertekend, kan de vastgoedmanager deze ook digitaal ondertekenen. Dan is het officieel: jij bent de huurder van je droomwoning! Gefeliciteerd!

6. Sleuteloverdracht
Tijdens de sleuteloverdracht wordt jouw identiteitsbewijs gecontroleerd middels speciale software. Zorg ervoor dat je een geldig identiteitsbewijs of paspoort meeneemt, een rijbewijs wordt niet als geldig identiteitsbewijs gezien.